lekkage

In geval van een daklekkage zijn we razendsnel ter plaatse. Zo voorkomen we verdere schade in en om uw huis door uw daklekkage. Onze dakdekkers lossen de daklekkage snel op!

Daklekkage

Regenwater dat ineens over de muren stroomt, vocht- of schimmelplekken op het plafond, dakpannen die in stukken op de straat liggen; wanneer u een lekkage in uw dak ontdekt is dat altijd even schrikken. Terecht, want daklekkage kan behoorlijk wat schade aan uw woning veroorzaken. Vooral wanneer het niet snel en vakkundig opgelost wordt kan het al gauw in de papieren lopen. Zelfs een enkele gebroken dakpan kan bij een fikse regenbui al voor flinke wateroverlast en schade zorgen. De dak specialisten van NELO Dakwerken kunnen razendsnel bij u zijn om een daklekkage in kaart te brengen en te repareren, zodat u er snel weer droog bij zit.

Daklekkage opsporen

Met het blote oog is het niet altijd duidelijk te zien dat er sprake is van een daklekkage. Vooral wanneer het om een kleine lekkage gaat heeft u dit niet altijd in de gaten. Toch kan ook een kleine lekkage al voor schade zorgen, die langzaam steeds groter kan worden. Uw dak is een van de belangrijkste onderdelen van uw woning. Heeft u een daklekkage of denkt u dat er mogelijk een lek in het dak zit? Medewerkers van NELO Dakwerken zijn dag en nacht bereikbaar om ervoor te zorgen dat er zo snel mogelijk een expert bij u is om een daklekkage op te sporen en meer schade te voorkomen. Als het om uw dak gaat is voorkomen beter dan genezen. U kunt daarom een kosteloze inspectie laten uitvoeren door de experts van NELO Dakwerken om ervoor te zorgen dat een schade die mogelijk tot lekkage kan leiden tijdig ontdekt wordt.

Daklekkage repareren

Of het nou gaat om een grote lekkage of kleine lekkage, het is belangrijk om bij elke lekkage direct te handelen om (meer) schade aan uw woning te voorkomen. Als u een daklekkage heeft komen de experts van NELO Dakwerken zo snel mogelijk naar u toe om uw dak te inspecteren. Onze bevindingen delen wij met u door middel van een eerlijk en transparant verslag, waarbij we foto’s van uw dak met u delen zodat u het ook met eigen ogen kunt bekijken, zonder zelf het dak op te hoeven gaan.

Het herstellen van schade aan uw woning door een daklekkage brengt veel meer kosten met zich mee dan het preventief onderhouden van uw dak. Wanneer u schade aan uw woning opmerkt zoals kapotte dakpannen dan is het verstandig om gebruik te maken van onze kosteloze inspectie.

Daklekkage verzekerd

Een daklekkage is al vervelend genoeg, maar kan u ook nog eens flink wat kosten bezorgen. Bij schade door lekkage kunt u meestal aanspraak maken op uw opstalverzekering en inboedelverzekering. Maar om de schade (volledig) vergoed te krijgen is het wel belangrijk dat u kunt aantonen dat de lekkage niet door achterstallig onderhoud of nalatigheid veroorzaakt werd. Heeft u bijvoorbeeld waterschade in huis omdat u uw dakgoten al lange tijd niet heeft schoongemaakt of omdat u gebroken of afgewaaide dakpannen niet heeft vervangen, dan kan de verzekering besluiten niet uit te keren. Om te voorkomen dat u bij een lekkage geen uitkering uit uw verzekering ontvangt om de kosten van de reparaties te dekken, is het belangrijk dat u uw dak periodiek laat inspecteren en het dak goed laat onderhouden. NELO Dakwerken kan u hier bij helpen met een kosteloze en transparante inspectie van uw dak. Onze experts gaan graag uw dak op om het te controleren op slijtage, schade en andere mogelijke problemensituaties. 

Daklekkage door sneeuw

Het levert altijd prachtige plaatjes op wanneer de wereld door een dik pak sneeuw bedekt wordt. Maar sneeuwval kan ook voor de nodige problemen zorgen op uw dak. Bij NELO Dakwerken zien wij vaak lekkage aan het dak na sneeuw. Zelfs wanneer u een gloednieuw dak heeft is lekkage door sneeuw niet onmogelijk. Dit kan komen doordat sneeuw in de dakgoten en regenpijpen opvriest waardoor bij inzettende dooi het smeltwater niet snel genoeg weg kan komen en een andere route zoekt. Ook kunt u lekkage door stuifsneeuw krijgen, waarbij stuifsneeuw onder de dakpannen terecht komt, daar vervolgens weer smelt en op verschillende plekken lekkage kan geven. Hoewel daklekkage na sneeuw niet altijd te voorkomen is kun je de kans op lekkage wel verkleinen door je dak en afvoer goed te laten onderhouden en schoon te houden, zodat smeltwater goed weg kan stromen. 

Daklekkage zelf repareren

U kunt er natuurlijk voor kiezen om daklekkage zelf te repareren. In de praktijk blijkt echter dat het voor de meeste mensen niet gemakkelijk is om een lek in het dak op te sporen en het zelf te repareren. Met name wanneer het om een lekkage in een schuin dak gaat kan het ingewikkeld zijn om de bron van de lekkage te ontdekken en in kaart te brengen hoe groot de schade is. Ook vinden veel mensen het niet prettig om klussen op hoogte uit te voeren.

Wanneer u zelf weinig verstand van dak reparatie heeft loopt u bovendien het risico opnieuw waterschade te krijgen na een onvolledige reparatie. Als u de experts van NELO Dakwerken inschakelt weet u zeker dat het lek snel wordt opgespoord en dat de dak reparatie vakkundig wordt uitgevoerd. Dit bespaart u niet alleen een hoop tijd en stress, maar kan u op de lange termijn ook de herstelkosten van lekkage schade besparen.

Om alle onzekerheden uit te sluiten. Gebruikt u gewoon een van onze contactvormen en wij helpen u graag om de juiste keuze te maken inzake uw dak!

 

Call Now ButtonBereikbaar van 08:30 tot 18:00