+31(0)85 060 9950 Offerte aanvragen

Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK
Nelo Dakwerken

EPDM Dakbedekking

Als je overweegt om je platte dak te renoveren of te voorzien van nieuwe bedekking, dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een betrouwbaar EPDM dakdekkersbedrijf. NELO Dakwerken heeft jaren ervaring met het leggen van EPDM. Wij vertellen je dan ook graag meer over EPDM. We bespreken de voordelen, het proces van het aanleggen en waarom EPDM de ideale keuze is voor jouw dak.

 

Liever meteen contact opnemen?

Bel ons op +31(0)85 060 9950 of stuur ons een bericht!

 

Wat is EPDM dakbedekking?

EPDM dakbedekking is een duurzaam materiaal dat vaak wordt gebruikt voor platte daken. Maar wat maakt EPDM zo bijzonder? Hieronder geven we de voordelen van EPDM, die u kunnen helpen met uw keuze voor de juiste dakbedekking.

 

Voordelen van EPDM dakbedekking

Duurzaamheid
EPDM, wat staat voor Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer, is een synthetisch rubber dat bestand is tegen de tand des tijds. Het heeft een bewezen levensduur van 40 jaar of meer, waardoor het een kosteneffectieve keuze is voor dakeigenaren.

Waterdichtheid
EPDM is van nature waterdicht en bestand tegen regen, sneeuw, hagel en extreme weersomstandigheden. Het voorkomt lekkages en houdt je interieur droog.

Onderhoudsarm
EPDM vereist minimaal onderhoud. Een jaarlijkse inspectie is meestal voldoende om de kwaliteit van de dakbedekking te controleren.

Milieuvriendelijk
EPDM is recyclebaar en heeft een lage milieubelasting. Het wordt geproduceerd met behulp van een energiezuinig vulkanisatieproces.

 

EPDM Dakdekkersbedrijf: Jouw Partner voor Kwaliteit

Het correct aanbrengen van EPDM dakbedekking vereist ervaring en expertise. Daarom is het essentieel om een gespecialiseerd EPDM dakdekkersbedrijf in te schakelen. De professionals van NELO zorgen voor een foutloze installatie en kunnen aan al je specifieke eisen voldoen.

Ervaring en Deskundigheid
NELO heeft de nodige ervaring en kennis om de klus te klaren. We kunnen je begeleiden bij het kiezen van het juiste EPDM-type en de installatiemethode die het beste bij je project past.

Kwaliteitsmaterialen
We maken gebruik van hoogwaardige EPDM-materialen om ervoor te zorgen dat je dak lang meegaat en goed presteert.

Garantie
Wij bieden garanties op onze werkzaamheden, wat gemoedsrust geeft. Als er problemen optreden, staan we paraat om deze op te lossen.

 

EPDM Dak Laten Leggen: Het Proces

1. Dakinspectie

De eerste stap bij het aanbrengen van EPDM is een grondige inspectie van je dak. Eventuele schade of zwakke plekken worden geïdentificeerd en hersteld.

2. Onderlaag Aanbrengen

Een geschikte onderlaag wordt aangebracht om extra bescherming te bieden en de hechting van de EPDM te verbeteren.

3. EPDM Plaatsen

Het EPDM-membraan wordt zorgvuldig uitgerold over het dakoppervlak. De installateurs zorgen ervoor dat het membraan strak wordt getrokken en gelijkmatig wordt verdeeld.

4. Lijmen of Mechanisch Bevestigen

EPDM kan worden vastgelijmd of mechanisch bevestigd aan het dakoppervlak, afhankelijk van de specifieke vereisten van je project.

5. Afwerking

Randen en doorvoeren zoals dakgoten en schoorstenen worden professioneel afgewerkt om volledige waterdichtheid te garanderen.

 

EPDM Plakken/Lijmen: Een Alternatieve Installatiemethode

EPDM kan ook worden geplakt op het dakoppervlak. Deze methode omvat het aanbrengen van speciale EPDM-lijm op zowel het dak als de onderkant van het membraan. Na het drogen wordt het membraan stevig op het dakoppervlak gedrukt, wat resulteert in een naadloze waterdichte afdichting.

 

EPDM over bitumen: mogelijkheden en overwegingen

Overweeg je EPDM over bestaande bitumen dakbedekking te plaatsen? Dit is vaak mogelijk, maar het vereist zorgvuldige voorbereiding. Een professionele dakinspectie is van cruciaal belang om te beoordelen of het bestaande dak geschikt is voor een EPDM-overlay. Als dit het geval is, kan het dak in de meeste gevallen worden voorbereid en kan EPDM zonder problemen worden aangebracht.

 

Gratis dakinspectie en vrijblijvende prijsberekening

Wij komen graag bij u langs voor een dakinspectie. Tijdens deze dakinspectie kunnen onze professionals een goede inschatting maken voor een vrijblijvende prijsberekening. Neem contact met ons op via mail of telefonisch via +31(0)85 060 9950. Of vul ons contactformulier in!