+31(0)85 060 9950 Offerte aanvragen

Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK
Nelo Dakwerken

Loodslabben

Daklood, of eenvoudigweg ‘loodwerk’, is een materiaal dat al eeuwenlang wordt gebruikt in de bouw, vooral voor daken en waterdichtingsdoeleinden. Lood is een uiterst duurzaam, flexibel en waterdicht materiaal, waardoor het ideaal is voor gebruik op daken om te beschermen tegen waterinfiltratie.

Een van de meest voorkomende vormen van daklood is de loodslab. Loodslabben zijn dunne platen lood die worden aangebracht op plekken waar een waterdichte afdichting vereist is, zoals rond schoorstenen en in valleien tussen daken. 

Daklood wordt vaak gebruikt op plekken waar dakbedekkingen samenkomen met andere bouwelementen, zoals schoorstenen, dakvensters of waar twee daken elkaar ontmoeten. Hier helpt het daklood om een waterdichte verbinding te maken tussen deze elementen en te voorkomen dat water zich een weg naar binnen vindt.

Ondanks zijn effectiviteit en duurzaamheid, kan loodwerk in de loop van de tijd slijten en leiden tot daklekkage. Bij Nelo Dakwerken zien we preventief onderhoud en periodieke inspecties van het loodwerk als een belangrijke factor in het voorkomen van schade en onnodig dure reparaties in de toekomst. We inspecteren uw dak grondig, identificeren vroegtijdig potentiële problemen en zorgen ervoor dat uw daklood en loodslabben in topconditie blijven.

Wilt u uw loodslabben vervangen, laten controleren of repareren? Of heeft u vragen over voetlood en/of het vervangen van daklood? Neem dan contact op met Nelo Dakwerken. Onze deskundige medewerkers staan voor u klaar om u te adviseren en te helpen bij al uw vragen en problemen.