+31(0)85 060 9950 Offerte aanvragen

Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK
Nelo Dakwerken

Nokvorsten lekkage

Nokvorsten, de ‘ruggengraat’ van uw dak, bieden bescherming tegen weersinvloeden en dragen bij aan de esthetische aantrekkingskracht van uw huis. Ze zijn beschikbaar in een scala aan materialen en stijlen, zoals keramiek of beton, traditioneel of modern. Het kiezen van de juiste nokvorst kan de algehele uitstraling van uw woning sterk beïnvloeden. Bij Nelo Dakwerken begrijpen we het belang van zowel de functionele als esthetische aspecten van uw dak. Daarom bieden we naast professionele dakreparaties ook diensten aan zoals dakrenovaties en regulier dakonderhoud. Zo zorgen we ervoor dat uw dak er altijd optimaal uitziet en presteert.

Het ontstaan van lekkages aan nokvorsten kan diverse oorzaken hebben, variërend van natuurlijke slijtage tot fysieke schade. Denk daarbij aan onderstaande zaken:

Veroudering en/of beschadiging
Net als alle bouwmaterialen, zijn ook nokvorsten onderhevig aan slijtage door tijd en weersinvloeden. Bij veroudering kunnen nokvorsten hun waterdichtheid verliezen en gaan lekken.Fysieke schade door bijvoorbeeld stormen of zware wind kan nokvorsten losmaken, breken of verschuiven, wat leidt tot lekkages.

Verkeerde installatie
Als nokvorsten niet correct zijn geïnstalleerd, kunnen ze lekken. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als ze niet goed vastgezet zijn, als de dak mortel waarmee ze zijn vastgezet is versleten, of als er te weinig of juist te veel ruimte tussen de nokvorsten is gelaten.

Scheuren in de mortel
Nokvorsten worden vaak vastgezet met mortel. Door weersinvloeden zoals regen, wind en vorst kan de mortel gaan scheuren, waardoor er lekkages kunnen ontstaan. U kunt er hierbij ook voor kiezen om nokvorsten vast te zetten met schroeven.

Ophoping van vuil en puin
In de loop van de tijd kunnen bladeren, vuil en andere puin zich ophopen op de nok van uw dak. Dit kan water vasthouden, wat vervolgens kan doordringen door de nokvorsten en leiden tot lekkages.

Het is belangrijk om bij tekenen van een dak lekkage snel actie te ondernemen om verdere schade te voorkomen. Neem in dit geval contact op met een professional, zoals een dakdekker van Nelo Dakwerken, die de lekkage kan onderzoeken en de nodige reparaties kan uitvoeren.