+31(0)85 060 9950 Offerte aanvragen

Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK
Nelo Dakwerken

Plat dak lekkage

De aanwezigheid van een lekkage in een plat dak kan aanzienlijke schade aan zowel de esthetiek van uw pand als het interieur veroorzaken. Bovendien kan het een bedreiging vormen voor de gezondheid van de bewoners door vocht- en schimmelproblemen. Het is daarom cruciaal dat u een ervaren team inschakelt om de daklekkage effectief te repareren.

Bij Nelo Dakwerken benutten we state-of-the-art materialen en innovatieve technieken om uw platdak lekkage te verhelpen en uw dak duurzaam waterdicht te maken. Onze ervaren technici zijn uitgebreid getraind in het hanteren van deze technieken, en verzekeren u dat na de reparatie, uw dak weer in optimale conditie is. We zijn gefocust op het efficiënt en vakkundig uitvoeren van de dak reparatie, zodat de impact op uw dagelijkse activiteiten geminimaliseerd wordt.

Hoe herken ik een dak lekkage?
Het herkennen van een lekkage aan een plat dak kan soms een uitdaging zijn, gezien het water zich op verschillende manieren kan verplaatsen voordat het zichtbare sporen nalaat. Toch zijn er enkele veelvoorkomende signalen die op een lekkage kunnen wijzen:

Waterplassen
Na een regenbui zou het water op een goed functionerend plat dak binnen 48 uur moeten verdwijnen. Als u waterplassen op het dak ziet die langer blijven staan, kan dat een indicatie zijn van een probleem.

Vochtplekken op het plafond of muren
Een van de meest duidelijke tekenen van een lek in uw dak zijn vocht- of waterplekken op plafond of muren. Deze kunnen variëren in grootte en zijn vaak bruin of geel van kleur.

Beschadigde dakbedekking
Een visuele inspectie van het dak kan tekenen van schade aan de dakbedekking aan het licht brengen, zoals scheuren, blaren of bobbels. Dit zijn potentiële plekken waar water kan binnendringen.

Groei van algen of schimmels
Overmatige groei van algen of schimmels op het oppervlak van het dak kan een teken zijn van continue vochtigheid, wat kan duiden op een lek.

Hoge energierekening
Als u een onverwachte stijging van uw energierekening bemerkt, kan het zijn dat water door het dak is binnengedrongen en de isolatie heeft beschadigd, waardoor het huis minder energiezuinig wordt.

Als u een of meerdere van deze symptomen opmerkt, is het raadzaam om zo snel mogelijk te handelen. De professionals van Nelo Dakwerken zijn flexibel inzetbaar en garanderen snelle service in daklekkages opsporen