bitumen

Bitumen dakbedekking wordt veelal gebruikt voor de aanleg of dakreparatie van platte daken. NELO Dakwerken is de expert voor de aanleg en reparatie van uw platte dak!

Bitumen dakbedekking

Een ander woord voor bitumen is dakleer of roofing. We zien bitumen met name als dakbedekking op platte daken van garages, dakkapellen, veranda’s, serres of andere aan- of opbouw. Maar het kan ook op een licht hellend dak aangebracht worden of als dakbedekking in de vorm van shingles, oftewel bitumen dakpannen op een schuin dak.
Bitumen dakbedekking heeft een aantal voordelen. Zo is het materiaal erg licht en elastisch, waardoor het makkelijk is om er mee te werken en is het bovendien waterdicht, wat het natuurlijk tot het perfecte materiaal voor dakbedekking maakt. Bitumen heeft de teerachtige substantie mastiek die vroeger vaak op platte daken werd aangebracht, grotendeels vervangen. Bitumen dakbedekking is een overblijfsel van verwerkte aardolie en daarmee een stuk duurzamer en veiliger dan teer, dat verkregen wordt uit hout of steenkool. Het is dakbedekking van goede kwaliteit waar veilig mee gewerkt kan worden. Bovendien kan het goed tegen temperatuurschommelingen. Met bitumen dakbedekking weet u bovendien dat uw dak weer een tijd mee kan, wat het heeft een lange levensduur als het goed wordt onderhouden. Wanneer u op zoek bent naar betaalbare dakbedekking is bitumen een hele goede keuze.

Bitumen dakbedekking aanbrengen

NELO Dakwerken is gespecialiseerd in het aanleggen, repareren en renoveren van bitumen daken. Onze experts adviseren u graag over de bedekking van uw (platte) daken.Het aanbrengen van bitumen dakbedekking kan op twee manieren; bitumen lijmen, of bitumen branden. Bitumen dakbedekking wordt meestal door middel van branden aangebracht. Het is dan ook goedkoper dan lijmen. Het branden van dakleer is echter niet zonder risico en moet daarom uitgevoerd worden door een ervaren vakman. Doordat er gewerkt wordt met een gasbrander is het belangrijk om brandgevaar te voorkomen. Onze gecertificeerde dak experts brengen snel, veilig en vakkundig bitumen dakbedekking aan op uw platte dak. Een andere optie is bitumen lijmen. Omdat bij het aanbrengen van de bitumen lijm nodig is, is deze werkwijze prijziger omdat de lijm een extra kostenpost is. Het voordeel van lijmen is dat u het eventueel zelf kunt doen als u daar handig in bent.

Bitumen dakbedekking

Bitumen wordt in stroken geplaats of in de vorm van bitumen dakpannen wanneer het om Shingles daken gaat, en is een precisie klusje. Doordat bitumen lichtgewicht en soepel materiaal is kan er makkelijk mee gewerkt worden, of het nou gaat om het aanbrengen van een nieuw bitumen dakbedekking of het repareren van een bestaand bitumen dak. Wilt u bitumen dakbedekking op uw (platte) dak laten aanleggen of moet uw huidige bitumen dakbedekking vervangen worden? De vakmannen van NELO Dakwerken adviseren u graag.

Bitumen dakbedekking prijs per m2

Voor u is het natuurlijk belangrijk om te weten met welke prijs u rekening moet houden als u uw dak wilt bedekken met bitumen. Omdat elk dak weer anders is, is het heel lastig om aan te geven wat de prijs per m2 is voor bitumen dakbedekking. Het hangt namelijk af van een heleboel factoren. Is het een nieuw dak waar alleen een onderlaag en toplaag op bevestigd hoeft te worden, of moet er eerst nog grind verwijderd worden, ligt er nog oude bitumen dakbedekking die afgevoerd moet worden, is de ondergrond beton of hout, is er sprake van houtrot; al deze dingen zijn van invloed op het uiteindelijke prijskaartje. Om ervoor te zorgen dat u precies weet waar u aan toe bent komen wij altijd persoonlijk bij u langs om uw dak goed te inspecteren, zodat we een passende offerte voor u kunnen maken. Op die manier komt u nooit voor onverwachte kosten te staan.

Bitumen dakbedekking kopen

Bitumen dakbedekking is de allerbeste optie voor een plat dak. Het is ideaal materiaal om mee te werken en bovendien is het een duurzame keuze in dakbedekking, die ook nog eens goed past bij een kleiner budget. Hoewel bitumen dakbedekking goed bestand is tegen temperatuurschommelingen kunnen de hete Nederlandse zomers er bij zwart bitumen wel voor zorgen dat de temperatuur zowel op als onder het dak flink oploopt. Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om wit bitumen dakbedekking te kopen. De witte kleur van de bitumen dakbedekking weerkaatst de zon waardoor het onder een dak met wit bitumen wel zes graden koeler kan zijn. Heeft u zonnepanelen op uw platte dak liggen dan is het helemaal interessant om voor wit bitumen dakbedekking te kiezen. Bij een te hoge temperatuur vallen zonnepanelen namelijk uit, waardoor u rendement misloopt. Bij een wit bitumen dakbedekking heeft u zo’n 30% meer opbrengst van uw zonnepanelen, wat het tot een hele duurzame keuze maakt. Naast zwart en wit bitumen kunt u ook nog kiezen voor antraciet bitumen. 

Bitumen dakbedekking inleveren

Wanneer de dak experts van NELO Dakwerken bij u aan de slag gaan dan kunt u er op rekenen dat u van a tot z ontzorgt wordt. Dat betekent natuurlijk ook dat wij het opruimen en afvoeren regelen. Ligt er oude bitumen dakbedekking op uw dak die niet geschikt is als onderlaag voor de nieuwe dakbedekking, dan verwijderen wij de oude laag en zorgen ervoor dat deze op de juiste wijze wordt afgevoerd.
Is uw bitumen dakbedekking toe aan vervanging of wilt u een nieuw dak laten bedekken met bitumen? Neem dan gerust contact met ons op voor informatie of een vrijblijvende offerte! NELO Dakwerken helpt u graag aan een perfect bitumen dak!

Call Now ButtonBereikbaar van 08:30 tot 18:00