Blog over kosten verhalen op je verzekerings maatschappij

Lees onze uitgebreide informatie over uw opties kosten van uw dakreparatie gedekt te hebben door uw verzekering. Heeft u nog vragen belt u ons vrijblijvend!

Valt daklekkage onder de verzekering? Ontdek hier hoe het zit! 

Heel wat mensen zijn er door problemen met lekkage achter gekomen. Wat het antwoord is op de vraag: ‘Wordt daklekkage door de verzekering vergoed, ja of nee?’ Helaas kunnen we geen simpel antwoord geven. Het hangt namelijk van uw situatie af.

Natuurlijk kunnen we u wel informeren hoe het meestal werkt. Dat is precies wat we graag in dit artikel uitleggen.

 

Opstalverzekering en inboedelverzekering

Meestal hebben huiseigenaren twee verzekeringen voor hun huis. Een opstalverzekering en een inboedelverzekering.

De opstalverzekering geldt voor alles wat op en aan uw huis zit. Denk aan muren, vloeren (maar niet de vloerbedekking), leidingen en het dak. Uw inboedel omvat alle spulletjes in uw huis. Dat zijn meubels en apparaten, maar ook bekleding, zoals gordijnen, stucwerk en laminaat.

Stel dat uw dak lekt en er waterschade is ontstaan aan uw muur en vloer op de eerste verdieping. De vloerbedekking, het behang en een beschadigde kast vallen de inboedelverzekering. Deze verzekering zal deze onderdelen vergoeden. De vaste constructiedelen, zoals de houten ondervloer valt onder de opstalverzekering.

 

Wat vergoedt de verzekering van mijn dak niet?

Wat u precies uitgekeerd krijgt in het geval van schade hangt echt af van uw beide verzekeringen. Er zitten soms lastige haken en ogen aan, maar in het algemeen geldt dat niet alle schade vergoed wordt en zeker niet voor:

  • De meeste verzekeringen beroepen zich op overmacht wanneer het om schade door extreme weersomstandigheden gaat. Denk aan hevige storm met hevige regenval, waarbij dakpannen van het dak waaien.
  • Schade door uw eigen nalatigheid wordt helaas ook niet vergoed, bijvoorbeeld wanneer u een raam open heeft laten staan.
  • Ook schade door nalatig onderhoud vergoed de verzekering niet. U bent zelf verantwoordelijk om uw dak te onderhouden en tijdig te laten repareren of vervangen. De kosten van deze onderhoudswerkzaamheden moet u zelf voldoen en vallen nooit onder de verzekering.
  • Tot slot keert uw verzekering ook niet uit als u schade heeft door lekkage aan het dak van de buren. In dat geval zult u de kosten moeten verhalen op de aansprakelijkheidsverzekering van uw buren.

Wat vergoedt de verzekering van mijn dak dan wel?

De gevolgschade van een daklekkage die naar verwachting niet had mogen plaatsvinden, wordt in de meeste gevallen gewoon vergoed. Bijvoorbeeld wanneer uw dak nog relatief nieuw is. Als u kunt aantonen dat u regelmatig onderhoud pleegt en inspecties laat uitvoeren, vergroot u de kans dat u op kosten van de verzekering alle schade kunt laten herstellen.

Als dakdekkersbedrijf komen we veel schadegevallen tegen als gevolg van daklekkage. We informeren daarom onze klanten ook uitgebreid over het voorkomen van lekkage. Dat kunt u zelf doen, maar ook wij kunnen u daarbij helpen.

Zo kan een jaarlijkse inspectie tijdig kleine problemen aan het licht brengen. Door deze kleine problemen tijdig op te lossen, kunt u ernstige schade voorkomen. We overhandigen u na de inspectie een rapport voorzien van handtekening en datum.

 

Meer informatie

De verzekeringen van een woonhuis is net weer even anders geregeld zijn dan wanneer u in een appartementencomplex woont. Ons beste advies is altijd even uw verzekering of uw verzekeringsagent te bellen. Ze zijn er om u te helpen.

Wilt u meer weten over ons bedrijf of over onze diensten? Neem vrijblijvend contact met ons op. Heeft u een noodsituatie aan de hand, zoals lekkage, twijfel geen moment en bel naar 06 18 88 75 11. We komen u zo snel mogelijk helpen.

Call Now ButtonBereikbaar van 08:30 tot 18:00