Blog over kosten delen met de buren!

Lees onze uitgebreide informatie over de voordelen om de kosten van uw dakreparatie met uw buren te delen en alle mogelijkheden hieromtrent!

Dakkosten delen met uw buren? Heel praktisch en voordelig! 

U woont in een rijtje of heeft samen met uw buren een twee-onder-een-kapwoning. U wilt uw dak laten repareren of uw platte dak laten vervangen. Is het verstandig om dat tegelijk met uw buren te doen? Ja, dat is het zeker!

Vaak bellen mensen ons pas wanneer ze een probleem constateren. Bijvoorbeeld omdat ze lekkage in huis hebben of omdat dakgoten en boeiboorden verouderd zijn. Waarschijnlijk bent niet de enige bent in de straat. Dat geldt natuurlijk ook voor meerdere huiseigenaren in dezelfde straat met een behoefte aan de diensten van dakdekkersbedrijf. Het is onze ervaring dat, zeker bij lekkage, ook de buren problemen met het dak ervaren.

Samen met uw buren de reparatie of vervanging van uw dak regelen, biedt zeker praktische en financiële voordelen. Ontdek wat samen een offerte aanvragen voor u kan betekenen.

Gezamenlijke prijs

Wanneer u met meerdere huishoudens tegelijk een offerte aanvraagt voor een nieuw dak, een nieuwe dakgoot of bijvoorbeeld de reparatie aan uw platte dak, dan kunnen we u korting bieden. De korting bepalen we aan de hand van een aantal factoren.

  • Inkopen: wanneer we voor meerdere huizen tegelijk materialen inkopen, bestellen we een grotere hoeveelheid in één keer. We ontvangen van onze leveranciers dan vaak bulkkorting. Dat wil zeggen, dat bij grotere orders de stukprijzen dalen.
  • Inhuur: ook bij de inhuur van apparatuur en installaties, zoals een steiger, geldt bij grotere hoeveelheden een lagere inkoopsprijs.
  • Voorrijkosten en werkuren: omdat we een aantal daken naast elkaar beter kunnen inplannen dan losse daken die verder uit elkaar liggen, lukt het om een aantal werkuren (en daarmee de voorrijkosten) te besparen.

Een exacte korting kunnen we hier helaas niet melden, omdat elke situatie anders is. Zeker als het om meerdere huizen gaat.

 

Aansluiting dak 

Het tweede voordeel om samen met directe buren uw dak aan te pakken is dat de aansluiting veel netter en ook beter gemaakt kan worden. Als u alleen uw dak vervangt, moeten onze mensen de aansluiting zo goed mogelijk ‘repareren’. Onze materialen zijn altijd van het nieuwste soort en het oude dak van de buren is mogelijk al meerdere jaren blootgesteld aan weer en wind. Samen een nieuw plat dak lekken betekent een mooier en sterker waterdicht oppervlakte. Dat verkleint de kans op lekkage bij u beiden.

Ook als u een nieuwe dakgoot overweegt, een dakkapel, of boeiboorden, dan ziet gezamenlijke aanpak er optisch veel fraaier uit.

 

Uitstekende planning

We werken sneller, omdat we direct door kunnen. Wees gerust, de snelheid gaat nooit ten koste van de kwaliteit. Wanneer onze mensen op of aan uw dak werken, kunnen ze makkelijker overstappen naar uw buren.

Versleten bovenlagen verwijderen van twee of meerdere huizen en weer voorzien van een nieuwe laag bitumen gaat veel sneller dan van losse daken. De werkzaamheden zijn veel beter opeenvolgend te voltooien. We hoeven in dat geval niet telkens alle materialen en gereedschappen omhoog te hijsen en weer op te bergen om vervolgens naar een andere locatie te rijden.

Voor ons, maar zeker ook voor u, is een gezamenlijk project veel beter te plannen. Onze bussen staan maar een tot enkele dagen in uw straat geparkeerd en u hoeft geen overleg te plegen met de buren, want die rekenen ook op onze komst.

 

Tijdig overleg voorkomt spanningen

Tijdig overleggen met uw buren is altijd verstandig en voorkomt spanningen. Ook als uw buren niet meedoen, raden we u aan om toch even een seintje te geven dat er aan uw dak gewerkt gaat worden. Uw moeite om uw buren in te lichten levert begrip op.

 

Meer informatie

Samen met buren kunt u een offerte aanvragen voor dakreparatie en dakrenovatie, maar vergeet niet dat we ook onderhoud (schoonmaken, blad verwijderen, schoorsteen vegen, etc.) en inspectie van uw dak voor meerdere huizen tegelijk kunnen uitvoeren.

Wilt u meer weten over ons bedrijf of over onze diensten? Neem vrijblijvend contact met ons op. Heeft u een noodsituatie aan de hand, zoals lekkage, twijfel geen moment en bel naar 06 18 75 06 74. We komen u zo snel mogelijk helpen.

Call Now ButtonBereikbaar van 08:30 tot 18:00