Wat doet een dakwerker precies?

Het ligt voor de hand dat een dakwerker zorgt voor uw dak. Maar wat kunnen dakwerkers dan precies voor u doen? Wist uw bijvoorbeeld dat u een dakbedrijf niet alleen kunt vragen om uw platte dak te repareren of een dakkapel te installeren, maar ook dat ze u kunnen helpen met advies over nieuwbouw of onderhoud?

 In dit artikel sommen we overzichtelijk de werkzaamheden voor u op. We verdelen we de diensten op in handige categorieën, zodat u precies weet wanneer u een dakbedrijf kunt inschakelen.

 

Dakadvies 

Advies over en voor uw dak is misschien wel de belangrijkste functie van een dakwerker. Met goed advies kunt u een weloverwogen keuze maken en spaart u mogelijk geld uit voor onnodige werkzaamheden. Omdat er momenteel veel gebouwd wordt in Nederland, zowel nieuwbouw als renovaties, hebben dakbedrijven het best druk. Daarnaast zien we in de bouwwereld dat innovatieve oplossingen leiden tot steeds meer duurzame keuzes.

Nieuwbouw- of renovatieplannen: betrek een dakbedrijf bij uw plannen en laat hen uw bouwtekening zien. Ze kunnen aangeven of uw plan haalbaar is en komen misschien met ideeën waar u helemaal niet aan gedacht had.

Inspectie:

om te voorkomen dat uw dak gaat lekken, om te controleren hoe de kwaliteit van uw dak ervoor staat of om eventuele schade te inspecteren na een storm kunt u een beroep doen op een dakbedrijf. Ook in dit soort gevallen komen ze graag langs om u eerlijk advies te geven.

Onderhoud:

ook voor het onderhoud van uw dak kan een dakwerker goed advies geven. Hoe vaak moet de schoorsteen geveegd worden? Hoe maakt u het beste uw dakgoot schoon? Hoe kunt u veilig uw dak betreden? Uw dakbedrijf geeft antwoord op al dit soort vragen.

 

Dakonderhoud

Goed onderhoud van uw dak is erg belangrijk voor de levensduur. We noemen een paar voorbeelden waar uw dakbedrijf u bij kan helpen.

  • De schoorsteen vegen om schoorsteenbrand te voorkomen.
  • Vuil en bladeren verwijderen van uw platte dak om ophoping van vuil te voorkomen. Dan houdt uw dak het langer vol en is de kans op lekkage aanzienlijk kleiner.
  • Dakgoten schoon houden. Lekkende dakgoten kunnen schade aanrichten aan dakranden en muren.
  • Schilderwerkzaamheden voor alle houten onderdelen op en aan uw dak, zoals dakramen, dakkappellen, dakranden en dakgoten.

 

Dakreparatie

Zijn tijdens een storm enkele dakpannen losgekomen of gevallen? Of heeft u daklekkage, dakgoot lekkage of schoorsteen lekkage? Dat zijn typische gevallen om een dakwerker te benaderen. Zeker als de lekkage kan leiden tot ernstige schade is het zaak direct actie te ondernemen.

Het voordeel van platte daken voorzien van bitumen is dat ze vaak gerepareerd kunnen worden. Zo kunt u misschien wel langer plezier hebben van een plat dak dan de gemiddelde 35 jaar die ervoor staat.

 

Dakrenovatie

Dakrenovatie slaat op diverse dakonderdelen. We onderscheiden:

Schoorsteen: de aansluiting van een schoorsteen op het dak kan na verloop van tijd gaan lekken, de voegen kunnen versleten zijn, het rookkanaal kan gaan lekken of kan stormschade zijn. Wij zorgen dat uw schoorsteen na een renovatie weer pico bello functioneert.

Dakgoot: na een aantal decennia of door slecht onderhoud kan het zijn dat uw dakgoot aan vervanging toe is. Soms vervangen we een dakgoot puur om cosmetische redenen. Het ziet er beter uit. Vaak is de dakgoot een ondergeschoven kindje, maar echte dakdekkers hechten veel belang aan een goed werkende dakgoot. Het kan u veel lekkage-ellende besparen.

Plat dak: Soms is de staat van een dak niet goed genoeg voor reparatie. In dat geval biedt renovatie uitkomst. We leggen dan in feite een nieuwe bitumen laag over uw oude dakbedekking heen. Heel efficiënt en vaak kostenbesparend. Let wel, niet in alle gevallen is renovatie voldoende. Soms kan het aanbrengen van een nieuw dak minder kosten met zich meebrengen dan dakrenovatie.

Boeiboorden: Ook boeiboorden zorgen voor een verzorgde uitstraling van uw huis. Een flinke schilderbeurt kan bestaande boeiboorden weer glans geven, maar soms is het vervangen van boeiboorden beter voor uw portemonnee en het aanzicht.

Dakkapel, dakraam of lichtstraat: Wilt u meer licht in uw woning of meer ruimte op zolder? Overweeg een dakkapel, dakraam of lichtstraat.

 

Nieuwbouw

Onder nieuwbouw verstaan we het vervangen van het hele dak, inclusief de timmerwerken voor de onderconstructie van de dakbedekking en de isolatie. Dat geldt natuurlijk voor nieuwbouw, maar dat kan ook bij uw bestaande pand nodig zijn. Welk type dak past het beste bij uw pand en welke materialen ziet u graag. Er zijn diverse mogelijkheden. Voel u vrij om ernaar te vragen.

 

Meer informatie

Wilt u meer weten over ons bedrijf of over onze diensten? Neem vrijblijvend contact met ons op. Heeft u een noodsituatie aan de hand, twijfel geen moment en bel naar 06-18750674. We komen u zo snel mogelijk helpen.

Call Now ButtonBereikbaar van 08:30 tot 18:00