Wat kost een dakdekker en wat kan hij voor u betekenen?

Een dakdekker is een verzamelnaam voor een persoon of organisatie die alle voorkomende werkzaamheden aan uw dak kan verzorgen. Hij kan meer voor u kan betekenen dan een nieuw dak leggen, bijvoorbeeld u adviseren hoe u zo lang mogelijk plezier heeft van uw dak.

 In dit artikel zetten we de werkzaamheden van dakdekkers voor u op een rijtje en geven we inzicht in hoe een dakdekkersbedrijf de kosten berekent.

 

Wat doet een dakdekker?

We onderscheiden verschillende fases waarin een dakdekker u kan helpen.

 Preventie

Een goede dakdekker heeft oog voor duurzaamheid. Dat betekent dat hij werkt met kwalitatief goede materialen die zo lang mogelijk meegaan. Ook inspecteert of geeft hij advies over het onderhoud en de schoonmaak van daken, zowel dakpannen, schoorsteen, dakkapellen, lichtkoepels en platte daken. Over het betreden van uw platte dak kan hij u ook goed adviseren, zodat u geen schade aanricht dat voor lekkage kan zorgen. 

Preventiewerkzaamheden:

Onderhoud

Elk onderdeel van uw pand heeft onderhoud nodig, ook uw dak. Dat hoeft misschien niet elk jaar, maar door uw dakpannen, bitumen laag, dakgoten, nokvorsten, houtwerk, etc. regelmatig te inspecteren, reinigen of schilderen, verlengt u de levensduur van uw dak in zijn geheel.

Weersinvloeden hebben een grote invloed op bepaalde onderdelen. Hout krimpt in de zon en zet uit bij vochtigheid. Ook bitumen dakbedekking werkt door temperatuursverschillen. Daarom dragen goed schoonhouden, timmer- en andere onderhoudswerkzaamheden bij aan het levensplezier in uw huis.

Onderhoudswerkzaamheden:

  • dakschoonmaak
  • schoorsteenschoonmaak
  • schilderen
  • timmerwerken

 Renovatie

Heeft uw dak schade geleden door storm? Heeft u een daklekkage geconstateerd? Of is uw platte dak bijna aan vervanging toe? Zo kan lekkage veroorzaakt worden door de schoorsteen of verouderd lood. Het kan ook zijn dat een deel van uw platte dak vervangen moet worden. Niet in alle gevallen is renovatie mogelijk, maar een professionele dakdekker adviseert u over een duurzame oplossing en houdt rekening met uw budget. Vaak kan na renovatie van dakonderdelen uw dak er weer jaren tegen. 

Renovatiewerkzaamheden:

Nieuwbouw

Gaat u een nieuw huis of kantoor bouwen of staat er een verbouwing op stapel? Dan is het verstandig op tijd advies te vragen van een dakdekker. Hij kijkt met u mee naar de bouwtekeningen, helpt u met advies en planning en voert gewenste dakwerkzaamheden uit.

Dakdekken werkzaamheden:

  

Dakdekker kosten

Voor nieuwbouw van daken geven con-collega’s soms een overzicht van de gemiddelde kosten per vierkante meter per type dakbedekking. Bij Nelo Dakwerken vinden we dat zo’n overzicht vaak niet overeenkomt met de verwachting. We zien bijvoorbeeld de ene website voor een nieuw bitumen dak € 40,- tot € 60,- noemen, terwijl de andere € 70,- tot € 90,- aanhoudt.

Uiteraard zijn er bedrijven die voor hogere kwaliteit materialen kiezen, maar dat zou zo’n groot prijsverschil niet mogen verklaren. Waar het vooral om gaat is dat uw dakdekker professioneel en netjes werkt en dat hij met maatwerk oplossingen komt die lang meegaan.

Elke situatie is net weer even anders en dat vraagt om slimme en flexibele aanpassingen van onze medewerkers. Vakspecialisten die weten wat in welke situatie het beste werkt.

Onze prijsberekeningen doen we op basis van een inspectie. We komen graag bij u langs om uw dak te bekijken en te luisteren naar uw wensen. We berekenen materialen en mensuren op basis van onze bevinden. Bij Nelo Dakwerken zijn we ervan overtuigd dat we alleen zo een eerlijke en concurrerende prijs rekenen.

Meer informatie

We geven u graag meer informatie over onze organisatie of over onze mensen. Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek wat we voor u kunnen betekenen!

Call Now ButtonBereikbaar van 08:30 tot 18:00