Dakbedekking voor tuinhuis, overkapping of veranda kiezen? Vergeet dit niet!

Vakkundig gelegde dakbedekking voor uw tuinhuis, overkapping, carport, terras of veranda kunt u echt zien. Misschien niet op het eerste oog, maar wel in detail. Strak gelegd op het platte of schuine dak én naadloos bij de aansluiting aan uw huis en de dakgoot. Zelf doen kan heel goed, maar vakmensen inschakelen biedt veel voordelen. Ontdek in dit artikel welke dat zijn.

 

Heerlijk buiten leven

De kolen in de barbecue gloeien, het vlees staat in de marinade klaar om gebraden te worden en u pakt nog een koel drankje uit uw koelkast. Vanmiddag maakte u de tuin aan kant en ruimde u de laatste rommeltjes op in het tuinhuis. U bent helemaal klaar voor een gezellige zomeravond met vrienden. Wordt het laat dan blijft de warmte lekker onder de overkapping hangen en kunt u nog lang buiten blijven zitten.

Deze droom maken veel mensen waar. Het aantal tuinhuizen, veranda’s en buitenkeukens is enorm toegenomen. Het lijkt wel of we meer behoefte hebben om buiten te willen zijn dan vroeger.

Misschien bent u ook wel van plan in de tuin een ruime veranda te bouwen of een handig tuinhuis met een overdekt terras om heerlijk onder te zitten. Heeft u al nagedacht over het dak van de nieuwe constructie? U heeft namelijk veel keuze. In dit artikel nemen uw mee in de keuzes die u heeft en laten we u weten wat u zeker niet moet vergeten.

Onze tips gelden trouwens ook voor platte daken van andere overkappingen, zoals een carport voor uw auto of caravan én voor bestaande constructies die een nieuw dak nodig hebben.

 

Welk type dakbedekking kiest u?

Welk type dakbedekking u kiest, hangt af van de afmeting, de locatie en positie in uw tuin, hoeveel licht u wilt behouden en het doel dat uw overkapping dient.

Wilt u veel licht behouden, vergelijkbaar met een serre, dan kunt u kiezen voor een glazen overkapping. Voor schuine daken, ook wel lessenaarsdak of zadeldak genoemd, kunt u kiezen voor dakpannen. Een tuinhuis met schuine daken op basis van van een houten constructie is niet altijd sterk genoeg om het gewicht van dakpannen te dragen. In dat geval bieden shingles of kunststof dakplaten uitkomst.

Platte daken van een aanbouw, tuinhuis of veranda voorzien we meestal van een bitumen dakbedekking. Bitumineuze daken bieden veel voordelen. Ze zijn betaalbaar, duurzaam en vrij eenvoudig te repareren bij daklekkages. We delen graag onze tips met u over platte daken op tuinhuizen en buitenruimtes.

 

Onze tips voor een plat dak op uw tuinoverkapping

Waar moet u rekening mee houden als u een besluit moet nemen over de dakbedekking van uw tuinoverkapping?

 

  • Overweegt u een glazen zijwand en overkapping, ga dan in zee met een gerenommeerd bedrijf. Ze kunnen u alles vertellen over binnenklimaat en ventilatie, want een glazen overkapping wordt in de zomer erg warm.

 

  • Wilt u een dicht dak, maar toch zonlicht? Overweeg dan een lichtkoepel of lichtstraat. Deze heeft als voordeel dat de buitenruimte niet te donker wordt. In een schaduwrijke tuin of als u in een bosrijke omgeving woont, raden we dit zeker aan.

 

  • Ook bestaat de mogelijkheid om een kachel of open haard te maken in uw buitenruimte. Het is mogelijk om een betonnen, gemetselde of metalen schoorsteen door het dak heen te maken.

 

  • Is uw veranda verbonden met de gevel van uw huis, dan kunt u het platte dak eventueel beloopbaar maken. Hiervoor is wel grind of staptegels nodig, zodat u de bitumen dakbedekking niet kapot loopt bij extreem koud of juist warm weer.

 

  • Wist u dat ook zonnepanelen een mooie plek kunnen krijgen op platte daken van een aanbouw of tuinhuis. Ook hiervoor geldt dat het dak aan bepaalde voorwaarden moet voldoen. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

Zelf doen of een professioneel dakdekker inschakelen?

Zelf doen is zeker een optie, maar we adviseren bij meer complexe constructies even advies in te winnen of een professionele dakdekker in te schakelen. De aansluiting van het dak aan uw gevel strak en waterdicht te maken, is echt precisiewerk. Ook de aansluiting met lichtstraten, lichtkoepel, kachelpijp en dakgoot moet waterdicht zijn om ellende van lekkage te voorkomen.

Vakmensen kunnen u op diverse manieren helpen. Met advies, materialen en hun ervaring. Wilt u profiteren van vakmanschap, uw dak sneller gelegd hebben met gebruik van professionele materialen? Vraag dan of Nelo Dakwerken eens langskomt voor een bezichtiging en offerte.

 

 Meer informatie?

 Wilt u meer weten over ons bedrijf of over onze diensten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Call Now ButtonBereikbaar van 08:30 tot 18:00